zaterdag, 13. juli 2013 - 17:58 Update: 03-07-2014 0:55

Twee aanhoudingen voor uitbuiting in de prostitutie

Foto van marechaussee op de luchthaven | FBF
Foto: fbf
Twee aanhoudingen voor uitbuiting in de prostitutie
Foto: fbf
Utrecht

De Koninklijke Marechaussee heeft vandaag in Utrecht twee Bulgaren aangehouden op verdenking van mensenhandel. De twee verdachten van 26 en 28 jaar hebben vermoedelijk Bulgaarse vrouwen uitgebuit in de prostitutie aan het Zandpad in Utrecht. Dit heeft het Openbaar Ministerie zaterdag bekendgemaakt.

Het tweetal heeft vermoedelijk ten minste drie Bulgaarse vrouwen uitgebuit in de prostitutie. De jonge vrouwen moesten al op de dag dat ze aankwamen in Nederland achter het raam staan aan het Zandpad, zo blijkt uit het strafrechtelijk onderzoek. Het overgrote deel van hun inkomsten stonden de vrouwen verplicht af aan de verdachten. De twee Bulgaren bekostigden hun levensstijl waarschijnlijk volledig met het geld dat de prostituees opbrachten. De verdachten kochten vermoedelijk onder meer een Porsche Cayenne en een Hummer, die hun slachtoffers moesten betalen.

De twee Bulgaarse verdachten werden onder leiding van het Landelijk Parket aangehouden in de woning van een slachtoffer in Utrecht. Ze waren daar waarschijnlijk om inkomsten uit de prostitutie te innen. De Marechaussee heeft vandaag deze woning doorzocht en de woning van een ander slachtoffer in Utrecht. Daarbij is beslag gelegd op duizenden euro's contant geld, dure horloges en administratie. Daarnaast vonden doorzoekingen plaats op verschillende prostitutieboten aan het Zandpad.

Moderne slavernij
Mensenhandel is een moderne vorm van slavernij. Het is een misdrijf dat een zeer ernstige inbreuk maakt op de menselijke waardigheid en dat de lichamelijke en geestelijke integriteit van slachtoffers op grove wijze schendt.

Provincie:
Tag(s):