dinsdag, 29. oktober 2013 - 16:44 Update: 03-07-2014 0:49

Tweede vermiste monteur dood aangetroffen boven in windmolen

Tweede vermiste monteur dood aangetroffen boven in windmolen
Foto: Archief FBF.nl

Ook de tweede monteur van de windmolen, die tot dinsdagavond laat vermist was, is dood aangetroffen.

'Reddingwerkers van de brandweer troffen zijn lichaam dinsdagavond laat aan bovenin de windmolen, waar dinsdagmiddag brand uitbrak', meldt de politie dinsdagavond. De andere monteur werd dinsdagmiddag al dood naast de windmolen op de Mariadijk in het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat aangetroffen.

Er waren dinsdag in totaal vier monteurs aan het werk bij de windmolen. Twee monteurs waren op de grond en de twee andere monteurs zaten op de top van de 80 meter hoge windmolen toen er door nog onbekende oorzaak brand uitbrak. De twee monteurs op de grond zijn ongedeerd gebleven.

Direct na de melding ging de brandweer naar het windmolenpark aan de Mariadijk in Ooltgensplaat met groot materieel. Het was in verband met de hoogte niet mogelijk de brand te blussen. In de avond ging een speciaal team van de brandweer met hulp van een neergezette kraan naar boven om een inspectie uit te voeren. Bij dit onderzoek werd het stoffelijk overschot van de vermiste man gevonden boven in de toren.

De Arbeidsinspectie gaat een onderzoek instellen naar de toedracht van de brand. De personalia van de twee mannen zijn nog niet bekend.

Provincie:
Tag(s):