dinsdag, 8. oktober 2013 - 17:20 Update: 03-07-2014 0:51

Tweetal vast voor dodelijke steekpartij Dordrecht

Foto van man met mes
Foto: SXC
Dordrecht

In het onderzoek naar het dodelijke steekincident aan de Torenstraat op vrijdagavond 3 mei, heeft het rechercheteam dinsdag 8 oktober twee mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het misdrijf.

Rond kwart over tien trof een omstander vrijdagavond 3 mei een zwaargewonde man op de Torenstraat aan. Het slachtoffer, de 32-jarige Emiel van der Schaft uit Dordrecht, werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de vroege ochtend van zaterdag 4 mei aan zijn verwondingen bezweek. Onderzoek wees uit dat Emiel, die bij sommigen bekend stond als Remie, om het leven kwam door meerdere messteken.

De politie startte direct na het incident een Team Grootschalige Opsporing (TGO) en werkt met een groot aantal rechercheurs aan de zaak. De Forensische Opsporing verrichtte sporenonderzoek en stelde meerdere sporen veilig. Daarnaast sprak de politie met diverse getuigen bij een buurtonderzoek. Ook werd het publiek om informatie gevraagd. Zo werden er brieven verspreid in de omgeving van de Torenstraat, werden stoepborden geplaatst en besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Vandaag leidde het onderzoek naar de aanhouding van twee mannen. Het gaat om 22-jarige man uit Dordrecht. Hij werd aangehouden in een woning in Oss. De tweede verdachte is een 17-jarige Rotterdammer. Zijn aanhouding vond plaats in Arnhem.