zaterdag, 25. mei 2013 - 19:31 Update: 03-07-2014 0:57

Uiteindelijke keuze locatie topsportijshal in de koelkast gezet

foto van schaatssport | fbf
Foto: fbf archief
Utrecht

Het besluit over de locatie van de nieuwe topsportijshal is uitgesteld. Het accountantskantoor Ernst&Young is verzocht om de financiële haalbaarheid, de exploitatie en de solvabiliteit van de drie partijen, Icedome, Thialf en TranSportium, te onderzoeken, alvorens KNSB en NOC*NSF een definitieve keuze zullen maken. Op 8 augustus zal de voorlopige gunning bekend gemaakt worden.

De schaatsbond KNSB en de sportkoepel NOC*NSF kwamen vandaag voor extra overleg bijeen, maar konden niet tot een besluit komen. André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: “Het KNSB bestuur heeft vandaag een verstandig besluit genomen. Ook wij hebben behoefte aan meer informatie.” KNSB-voorzitter Doekle Terptra: “Het gaat om grote belangen. We willen maximale zekerheid en zorgvuldigheid en gaan met onze besluitvorming niet over één nacht ijs.”
 

Vorige week werd bekend dat ze in een geheim rapport hun voorkeur hadden uitgesproken voor Almere, en niet voor Zoetermeer en Heerenveen. Na het uitlekken van het rapport brak er een golf van kritiek los. Sven Kramer en Epke Zonderland riepen op om te investeren in het Thialf, zodat nieuwe talenten in de toekomst er de weg naar het goud zullen vinden.