zondag, 24. november 2013 - 18:53 Update: 03-07-2014 0:48

Utrecht in eigen huis eenvoudig langs ADO

Voetbal | EHF
Utrecht

(ELF-Voetbal) FC Utrecht heeft een knappe 3-0 overwinning op ADO Den Haag geboekt. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar vlak voor rust werd de wedstrijd door de thuisclub beslist. Door de nederlaag blijft ADO in de gevarenzone.

De eerste grote kans was voor Danny Holla. De speler van ADO Den Haag kreeg een vrije kopkans, maar zijn inzet ging over het doel heen. Na een kwartier gespeeld te hebben leken de Hagenezen op voorsprong te komen. Na een hoekschop belande de bal uit de kluts op de paal, waardoor de thuisclub met de schrik vrij kwam. De eerste Utrecht-kans was voor Tommy Oar, maar ADO-doelman Coutinho had een schitterende redding in huis. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op en de kansen waren over en weer, maar de thuisploeg zou het openingsdoelpunt maken. Yoshiaki Takagi legde de bal klaar voor Steve de Ridder, die met het nodige geluk de bal binnenschoot. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Na een vrije trap van Oar en een matige redding van Coutinho kon Yassin Ayoub van dichtbij binnenschieten. In de tweede helft werd de wedstrijd al vroeg op slot gegooid. Na een mooie combinatie tussen Kai Heerings en Ayoub wist de eerstgenoemde goed af te werken. Na een uur gespeeld te hebben ging Holla er geblesseerd vanaf. Hij lijkt een ernstige blessure te hebben opgelopen. Met nog een kwartier op de klok pakte Mark van der Maarel een rode kaart. Scheidsrechter Kevin Blom vond de overtreding dusdanig ernstig dat de Utrecht-speler direct moest vertrekken. Beide ploegen kregen nog diverse mogelijkheden, maar de spanning was na de 3-0 allang uit de wedstrijd. Utrecht klimt door de overwinning naar de twaalfde stek. ADO Den Haag blijft vooralsnog zestiende.