woensdag, 19. juni 2013 - 11:52 Update: 03-07-2014 0:56

Vader probeerde met tractor mannen te redden uit silo

Foto van traumahelikopter | MV Blik op Nieuws
Foto: MV Blik op Nieuws

Bij een ongeval in een mestsilo op een bedrijfsterrein aan de Buterheideveld in Makkinga zijn woensdagmiddag drie mannen om het leven gekomen.

'Het betreft de 26-jarige zoon van de eigenaar van het bedrijf, een 29-jarige man uit Joure en een 42-jarige man uit Nijland', laat de politie woensdagmiddag weten. Een vierde man uit Veenhuizen raakte zwaar gewond. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Onwelwording
De hulpdiensten (politie, ambulancedienst, traumaheli's en brandweer) rukten in groten getalen uit na een melding dat 4 personen onwel waren geworden tijdens werkzaamheden in een mestsilo.

Ter plekke bleek dat het onmogelijk was de slachtoffers vanaf de bovenkant van de silo uit hun benarde positie te bevrijden. Daarom maakte de brandweer een gat aan de zijkant van de silo. Via dit gat konden de vier slachtoffers uit de silo worden gehaald. Op dat moment bleken drie mannen al te zijn overleden. De vierde werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Reddingspoging vader met tractor mislukt
'Ook de eigenaar heeft nog geprobeerd om met behulp van een tractor een gat te krijgen in de silo en zo de mannen uit hun benarde positie te bevrijden. Dat lukte hem helaas niet', aldus de politie.

De forensische opsporing van de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Provincie:
Tag(s):