zaterdag, 27. juli 2013 - 11:53 Update: 03-07-2014 0:54

Vakantie-uitocht zorgt voor 574 km file in Frankrijk

Foto van file snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van file snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De vakantie-uittocht heeft zaterdag in Frankrijk geleid tot 574 kilometer file.

 

De vakantieuittocht heeft zaterdag in Frankrijk geleid tot 574 kilometer file. Dat hoogtepunt werd rond 13.00 uur bereikt. Ook in veel andere Europese landen stonden vakantiegangers volgens de ANWB vaak in lange files naar het zuiden.

In Frankrijk concentreerde de drukte zich op het tweede deel van de Autoroute du Soleil, de A7 Lyon richting Orange, waar automobilisten gemiddeld twee uur langer onderweg waren dan op een reguliere zaterdag.

Ook was het extreem druk op de A10 Parijs richting Bordeaux en op de A71 Orléans – Clermont-Ferrand. In de namiddag namen de files af.

In Duitsland bleek de A7 Hamburg - Deense grens de belangrijkste hobbel. Daar liep de wachttijd in beide richtingen op tot twee uur. In Zuid-Duitsland reed het op meerdere plaatsen stapvoets op de A3 Frankfurt richting Neurenberg. Ook de route via de Fernpas naar Oostenrijk (A7/B197) liep zaterdagochtend compleet vast. Dat had te maken met werkzaamheden en een evenement op de grens.

Op de wegen in Zwitserland vormde de Gotthardtunnel (A2) zoals verwacht het belangrijkste knelpunt. De wachttijd voor de Alpentunnel liep in beide richtingen op tot twee uur. De tunnel was zelfs enige tijd afgesloten om een auto met pech te kunnen wegslepen.

In het zuiden van Oostenrijk bleek de Karawankentunnel (A11) naar Slovenië het belangrijkste knelpunt. Er zijn daar omvangrijke werkzaamheden.

In Italië stond het 's ochtends vroeg over tientallen kilometers bumper aan bumper op de wegen naar het Gardameer en richting Adriatische kust (A14). In de middag verbeterde de situatie daar.

Zondag is een veel betere reisdag. Dan verwacht de ANWB nauwelijks problemen op de Europese wegen. Volgende week wordt het opnieuw extreem druk, waarschuwt de ANWB. Dan is het zwarte zaterdag in Frankrijk.

 

Provincie:
Tag(s):