zondag, 26. mei 2013 - 12:54 Update: 03-07-2014 0:57

Vanaf vrijdag meer ruimte voor de zon

foto van warme zomerse dag | fbf
Foto: Bon
De Bilt

We hebben er lang op moeten wachten maar vanaf vrijdag is de kans op stabieler lenteweer heel groot volgens de meteorologen van weeronline.nl. Vanaf de laatste dag van de meteorologische lente komt Nederland meer onder invloed een hogedrukgebied te liggen.

De weermodellen laten de buigheid en regen verdwijnen en er komt meer ruimte voor de zon. Een prima begin van de meteorologische zomer. Zeker in vergelijking met de lente. We noteren eind deze week een gemiddelde lentetemperatuur van 7,4 graden, normaal is dat 9,5 graden. Daarmee wordt het de koudste lente sinds 1962.

Dinsdag tot en met donderdag nog kans op buien

Morgen is het droog en vrij zonnig. In het oosten en zuidoosten is duidelijk meer bewolking aanwezig dan in het westen en noordwesten. Er waait een matige westenwind en het wordt een stuk warmer dan vandaag met maxima van 15 graden aan zee tot lokaal 19 graden in het binnenland. Dinsdag tot en met donderdag moeten we nog even door de zure appel heen bijten. Vanaf dinsdagmiddag is de kans op buien groot. Daarna krijgt een hogedrukgebied meer invloed. Dit betekent een afname van de buiigheid en een toename van het aandeel zon. De wind zit voorlopig in de noordwesthoek, waardoor het niet heel warm wordt. Maar met maxima rond of net onder 20 graden ziet het begin van juni er zeker niet slecht uit.

Provincie:
Tag(s):