maandag, 14. oktober 2013 - 9:47 Update: 03-07-2014 0:50

Vd Kerkhofjes: Vertrouwen dat Oranje op WK laatste acht haalt

Foto van Oranje voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Elf Voetbal) Was Oranje zo goed of waren de Hongaren nu zo zwak? "De Nederlanders waren heel goed."

Die conclusie trekt Willy van de Kerkhof over de afsluitende groepswedstrijd van het Nederlands elftal voor het thuispubliek in de kwalificatiereeks voor het WK van 2014. Oranje verpletterde in de Amsterdam ArenA het bezoekende Hongarije met liefst 8-1.

Willy van de Kerkhof noemde het duel zojuist in de wekelijkse column Tikkie Terug op Omroep Brabant een 'sublieme wedstrijd'. "Nederland speelde zoals ze altijd graag en moeten spelen. Het liep gesmeerd, van A tot en met Z. De achterhoede zat goed in elkaar, Jeffrey Bruma deed het goed."

Robin van Persie werd door zijn drie treffers topscorer van Oranje aller tijden. Al wil Willy van de Kerkhof hem nu niet direct aantekenen als beste spits van Nederland in de historie. "Hij is wel de meest scorende, maar Nederland heeft geweldige spitsen gehad als Johan Cruijff, Patrick Kluivert. Van Persie heeft een neus voor doelpunten, dat wel. Op basis daarvan is zijn nieuwe titel terecht."

Morgenavond (dinsdag) speelt Oranje de laatste groepswedstrijd, uit tegen Turkije. "Die moet je absoluut winnen. We moeten proberen om straks op het wK groepshoofd te worden. Dat levert betere faciliteiten op. Onze status moeten ze morgen (dinsdag, red.) tegen Turkije waarmaken. Drie punten mee naar huis nemen is het doel", vond de 63-voudig international van Oranje.

"De plek van groepshoofd hebben we een beetje verspeeld bij Estland. De pech is dat België de afgelopen twee jaar alles heeft gewonnen. Een coming team voor het WK van volgend jaar." Of Oranje volgend jaar op een WK eventueel van België zou kunnen winnen? "Dat is lastig om een jaar vooraf te zeggen. Maar als Nederland deze vorm etaleert, zie ik ze zeker verder komen dan de groepsfase."

"Al is een ploeg als Hongarije geen hele goede graadmeter en is de groep van Oranje niet levensbedreigend. Straks op het WK zal het een hele kluif zijn om de laatste acht te halen. Maar ik heb er wel vertrouwen in." De uitslag morgenavond van Turkije - Nederland? "1-4", sloot Willy van de Kerkhof af.
 

Categorie: