zaterdag, 30. november 2013 - 15:20 Update: 03-07-2014 0:47

Veel geweld in 24 uur naar agenten

foto van portofoon | fbf archief
Foto: fbf archief

Alleen al van vrijdag op zaterdag heeft de politie de handen vol gehad aan agressief gedrag naar politieagenten. Enkele agenten raakte gewond.

Zo raakte in Joure vrijdagavond twee agenten gewond bij het staande houden van een twee winkeldieven.

Giesenburg

In Giesenburg kreeg een agent het aan de stok tijdens een alcoholcontrole. Een 39-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Oosterhout werden uiteindelijk aangehouden. De agent raakte gewond aan zijn pols.

Apeldoorn

In Apeldoorn hebben agenten zaterdagochtend vroeg rond 03.00 uur een 30-jarige Apeldoorner aangehouden; daarbij moest de politie gepast geweld gebruiken. De man werd in het Beekpark in Apeldoorn aangesproken door twee politie-ambtenaren voor wildplasserij. De man gedroeg zich direct recalcitrant en liep weg terwijl de politie-ambtenaren nog bezig waren met het vaststellen van zijn identiteit. De verdachte werd tegengehouden waarop hij direct beledigingen uitte en zich verzette tegen de aanhouding. Daarbij probeerde hij de politie-ambtenaren te slaan. De man werd niettemin geboeid en overgebracht naar het bureau. Eén van de omstanders probeerde zich er mee te bemoeien en wilde kennelijk de aangehouden verdachte ontzetten, maar hij werd door een andere politie-ambtenaar op afstand gehouden; ook hierbij moest gepast geweld worden toegepast. 

Veenendaal

In Veenendaal heeft de politie zaterdag een man aangehouden die weigerde aan een controle mee te werken en zich bij de aanhouding hevig verzette. Rond 1.10 uur zagen surveillerende agenten de man tegemoet komen op zijn fiets in de Hoofdstraat. Hij voerde geen licht en sprong bij het zien van de agenten direct van zijn fiets. De agenten constateerden dat hij alcohol had gedronken en spraken hem aan. Toen zij om het indentiteitsbewijs vroegen, ging hij direct in de verdediging. Hij weigerde mee te werken en beledigde de agenten. Op het moment dat hij werd aangehouden, verzette hij zich. Met moeite kon de verdachte, een 32-jarige inwoner van Veenendaal, geboeid worden en naar het politiebureau worden overgebracht. Ook tijdens dit vervoer beledigde hij de agenten en schopte hij een van de agenten tegen het hoofd. De verdachte is ingesloten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):