woensdag, 22. mei 2013 - 20:16 Update: 03-07-2014 0:57

Veel ophef over inzet Barbie door belastingdienst voor commercial

Foto van enveloppe belastingdienst | EHF
Foto: EHF
Foto van enveloppe belastingdienst | EHF
Foto: EHF
Den Haag

De inzet van realityster Barbie door de belastingdienst voor een reclamespot is bij veel Nederlanders niet in goeie aarde gevallen. Veel reacties zijn er inmiddels te lezen op de sociale media met de vraag hoe de belastingdienst dit heeft kunnen bedenken.

Haar manager Jake zegt tegenover RTL Boulevard het probleem niet te zien. 'Barbie is vriendin van het volk, en de belastingsdienst zoekt toenadering tot het volk, daarom is het voor hen een voor de hand liggend idee Barbie te vragen.  Ik vond het wel een mooie tegenstelling, want ze is ook bevriend met de Reclassering Nederland. Blijkbaar is een taakstraf en het inspreken van een commercial niet tegenstrijdig. Ik denk dat de Belastingdienst zelf weet wat een positief beeld brengt en dat die afweging wel degelijk is gemaakt.'

Echt een modelburger is Barbie niet. Zo wilde ze in de wereld van webcamseks duiken en haar realityserie heeft genoeg stof doen opwaaien. Ook  de arrestatie van haar man in Barby's Bar in Den Haag doet het imago van Barbie geen goed. Haar man wordt verdacht van drugshandel en het kopen van een vuurwapen. 

Categorie: