dinsdag, 16. juli 2013 - 12:26 Update: 03-07-2014 0:54

Veel op straat bij voormalig Ruwaard van Putten-ziekenhuis

Foto van ziekenhuis | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Maandagavond kregen alle 830 personeelsleden van het Spijkenisse Medisch Centrum, het voormalig Ruwaard van Putten-ziekenhuis per koerier een brief over hun toekomst, zo melt RTV Rijnmond.

Daaruit bleek dat het Spijkenisse Medisch Centrum 330 medewerkers ontslaat. Van de 500 medewerkers die niet ontslagen worden, mogen er 170 een half jaar blijven. De rest heeft een baangarantie voor drie maanden gekregen. Die loopt tot 1 oktober 2013. Dat is de datum waarop de partijen achter het ziekenhuis (het Maasstad, het Ikazia en het Van Weel Bethesda-ziekenhuis) willen stoppen met de acute zorg in Spijkenisse. Omdat nog onbekend is hoeveel verplegend personeel dan nodig is, hebben deze mensen een overeenkomst van korte duur gekregen.

Daarnaast zijn sommige medewerkers teruggezet in functie of schaal en moeten veel medewerkers beschikbaar zijn voor werk in andere ziekenhuizen. De werknemers hebben niet veel keus. Door het faillissement is er geen sociaal plan. Zelfs de vakbonden zouden niet op de hoogte zijn gesteld, zo schrijft RTV Rijnmond.

Provincie:
Tag(s):