vrijdag, 19. juli 2013 - 14:19 Update: 03-07-2014 0:54

Verbod internethandel voorkomt ernstig dierenleed

Foto van liggende kat | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Er moet zo snel mogelijk een verbod komen op het verhandelen van dieren via het internet.

Dat zegt de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren, in reactie op het bericht over de Hagenaar die kittens overnam via Marktplaats.nl en ze vervolgens voor de lol martelde en doodde. "De internethandel werkt bedoeld en onbedoeld dierenleed in de hand", aldus de dierenbeschermingsorganisatie.

'Minder goede bedoelingen'
Een 44-jarige man uit Den Haag werd de afgelopen week aangehouden omdat hij meerdere jonge kittens doodde die hij online had verkregen. Dat zou hem 'een goed gevoel' hebben gegeven, zo meldde het Openbaar Ministerie. De man haalde de diertjes op bij mensen die ze 'gratis af te halen' aanboden op Marktplaats.nl. Vervolgens schopte en sloeg hij ze thuis dood.

Reactie Marktplaats
"Verschrikkelijk", zo reageert een woordvoerder van de advertentiewebsite op de gebeurtenis. "Veel dieren vinden via Marktplaats een goed nieuw thuis. Maar net als in de echte wereld komt het helaas ook op Marktplaats voor dat iemand minder goede bedoelingen heeft."

De verkoopwebsite geeft aan bezoekers erop te attenderen waar zij op moeten letten bij de aanschaf van een huisdier via het internet, maar zich niet te bemoeien met het uiteindelijke contact tussen koper en verkoper.

 

Provincie: