donderdag, 31. januari 2013 - 18:25 Update: 08-07-2014 0:26

Verbod op dieronvriendelijke cosmetica dichterbij

Twee organisaties willen dat er geen dieren meer worden gebruikt om cosmetica te testen.

De internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters heeft woensdag, samen met andere dierenwelzijnsorganisaties, een ontmoeting gehad met Europees Commissaris voor Gezondheid en Consumentenzaken Tonio Borg in Brussel om voor eens en altijd een einde te maken aan de verkoop van op dieren geteste cosmetica in Europa.

Het aanbieden van de petitie aan de commissaris was een integraal onderdeel van de Vier Voeters campagne ‘Kiss Animal Tested Cosmetics Goodbye’. 100.000 handtekeningen werden overhandigd, en een video waarop internationale beroemdheden, zoals gitarist Brian May en de actrices Jenny Seagrove en Joanna Pagina, hun steun betuigen.

Borg zei tijdens de ontmoeting dat ook hij vindt dat het verbod in maart 2013 in werking moet treden. ‘Ik ben niet van plan om het verbod uit te stellen of te wijzigen,’ verklaarde hij.

Vier Voeters is verheugd te kunnen melden dat het er naar uit ziet dat het verbod, dat tien jaar geleden werd aangekondigd, door zal gaan. ‘Dit is heel goed nieuws,’ aldus Marie-Claire Macintosh van Vier Voeters. ‘Dit verbod markeert een grote stap voorwaarts in de richting van een wereldwijd verbod van op dieren getest cosmetica.’ Met nog maar een paar weken te gaan, is het nu een kwestie van aftellen tot er geen op dieren geteste cosmetica meer in de schappen ligt in Europa.
Categorie:
Tag(s):