maandag, 29. juli 2013 - 15:42 Update: 03-07-2014 0:54

Verdachte winkeldiefstal springt in de Maas

Foto van spiegel in kledingwinkel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Roermond

Een verdachte van winkeldiefstal is afgelopen zondag in Roermond op de vlucht geslagen en in de Maas gesprongen. Dit meldt de politie maandag

Beveiligingspersoneel had rond 16.30 uur twee mannen aangehouden nadat zij in het Outlet Center op heterdaad waren betrapt tijdens diefstal in een kledingwinkel. Toen zij de politie waarschuwden besloot een verdachte om er vandoor te gaan.

Hij vluchtte richting de Schipperswal, waar hij in de Maas sprong in een poging om zijn achtervolgers te ontlopen. Zijn poging om naar de overzijde te zwemmen mislukte toen hij door een boot van de reddingsbrigade werd opgepikt. De verdachte zag dat de boot richting kade ging waar de beveiliging op hem stond te wachten waarop hij opnieuw het water in sprong.

Dit ging hem echter niet zo goed af, waarna hij toch naar de kant werd gebracht. De 38-jarige man uit Eeklo is direct per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor medische hulp.


Openstaande boetes
Uit onderzoek bleek dat de 38-jarige man nog geldboetes had openstaan, deze heeft hij maandag nadat hij ontslagen was uit het ziekenhuis voldaan.

Onderzoek wees uit dat deze man niet betrokken was bij de winkeldiefstal, hij is vervolgens in vrijheid gesteld. De andere aangehouden verdachte, een 36-jarige Roermondenaar, bleek naast deze winkeldiefstal ook nog een tweede diefstal bij een andere winkel te hebben gepleegd. Hij heeft via het ZSM Programma een voorstel gekregen voor een transactie.

 
Provincie: