dinsdag, 9. juli 2013 - 19:01 Update: 03-07-2014 0:55

Vermiste Amstelveense duiker mogelijk gevonden

Vermiste Amstelveense duiker mogelijk gevonden
Foto: Bon
Foto van politieboot op water | BON
Foto: Bon
Amsterdam

De politie heeft, met hulp van de Koninklijke Marine, dinsdag in de Nieuwe Meer bij Amsterdam een lichaam geborgen. 'Forensisch onderzoek aan het lichaam wordt gedaan om de identiteit vast te stellen', meldt de politie dinsdag.

Vermiste duiker 2011
Het zou kunnen gaan om de Amstelveense duiker die sinds 20 november 2011 vermist werd toen hij in groepverband in de Nieuwe Meer aan het duiken was. De politie zette toen een grootschalige zoekactie op touw. De bodem van het hele meer werd gescand met sonarapparatuur en er zijn vele duiken gemaakt door specialisten om hem te vinden. Met behulp van de marine werd maandenlang gezocht, helaas zonder resultaat.

Zoektocht stichting Signi Zoekhonden
Informeel zijn vrijwilligers van de stichting Signi Zoekhonden daarna met zoekacties doorgegaan. Op 6 juli 2013 heeft de stichting tijdens een zoekactie met honden en sonarapparatuur iets aangetroffen wat een lichaam zou kunnen zijn. Signi meldde hun resultaat bij de politie waarna een specialistisch team van de Landelijke Eenheid én de hulp van de Koninklijke Marine werd ingeroepen om de plek nader te onderzoeken.

Onderzoek
Duikers haalden na onderzoek vandaag om 18.15 uur een lichaam in duikkleding naar boven. Het lichaam wordt veiliggesteld om zo snel mogelijk de identiteit van de persoon vast te kunnen stellen. De familie van de vermiste duiker is door een familierechercheur van de politie geïnformeerd over de vondst.