dinsdag, 9. juli 2013 - 12:37 Update: 03-07-2014 0:55

Vermiste jongen (8) slaapt in tent buren

Foto van politiehelikopter | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De politie startte dinsdagochtend 9 juli 2013 een zoekactie naar een jongetje van 8 jaar oud. Het kind werd vanaf een camping aan de Maastrichtsebaan in Alphen. Hij was na anderhalf uur weer terecht.

De 8-jarige jongen logeerde op de camping bij zijn opa en oma. In de vroege ochtend werd alarm geslagen omdat de jongen vermist werd. Gezien de jonge leeftijd van het kind werd direct een zoekactie gestart en een Burgernetbericht verzonden. Ook werd al een Amber Alert voorbereid. Verder werd de politiehelikopter ingezet om mee te zoeken. De bemanning van de heli keek vanuit de lucht mee en hing daarom enige tijd boven Alphen.

Eind goed, al goed

Na ongeveer 1,5 uur werd de knul gevonden. Hij had liggen slapen in de tent van de buren. Na een bezoek aan het toilet was hij 's nachts per ongeluk in de verkeerde tent terecht gekomen. Hij was daar vervolgens in bed gekropen. Het ging om de voortent van de buren, die precies hetzelfde was als de voortent van zijn opa en oma. De buren op de camping hadden van zijn onverwachte bezoek helemaal niets gemerkt. De jongen was overigens wakker geworden van het geluid van de politiehelikopter.

Provincie: