vrijdag, 1. november 2013 - 8:58 Update: 03-07-2014 0:49

Veroordeelde pedofiel organiseert Sinterklaasfeest in Rotterdam

Foto van Sinterklaas | ARCHIEF
Foto: archief
Foto van Sinterklaas
Foto: archief
Rotterdam

Een gratis sinterklaasfeest voor vijfhonderd misbruikte kinderen uit opvangcentra in Rotterdam is tot grote schrik van vele georganiseerd door een veroordeelde pedofiel. Dit schrijft het AD vrijdag.

De 45-jarige man werd in 2003 veroordeeld voor de verkrachting en seksueel misbruik van vijf minderjarigen. Twee van zijn slachtoffers waren gehandicapt. Als klassenassistent op de Rotterdamse Mytylschool nam hij kinderen mee op uitjes en misbruikte hen langdurig. Ook was de pedofiel actief bij de scouting.

Toen de folder over het sinterklaasfeest op zijn oude school terecht kwam, brak er onrust uit onder zijn ex-collega's. De pedofiel is tijdens zijn detentie niet behandeld, ondanks dat de rechtbank de kans op recidive 'alleszins reëel' achtte.

In een reactie laat de organisator weten dat er sinds zijn veroordeling niets onoorbaars is gebeurd. Hij vreest dat het aankomende sinterklaasfeest zal worden afgeblazen. 'Ik had al besloten dit jaar op de dag zelf niet aanwezig te zijn. Ik ben slechts een radertje in het geheel, ik doe de organisatie. Ik ben veroordeeld, maar klaarblijkelijk krijg je in Nederland geen tweede kans. Het is jammer, want veel kinderen verheugen zich op het feest.'