zaterdag, 1. juni 2013 - 18:37 Update: 03-07-2014 0:57

VGZ waarschuwt voor extreme declaraties bij twee tandartsen

Foto van tandarts en patiëntt | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Arnhem

Zorgverzekeraar VGZ onderneemt actie tegen twee tandartspraktijken in Nederland die beduidend meer kosten in rekening brengen dan andere tandartsen.

'Zij declareren veel meer behandelingen dan gemiddeld. Soms wel vier keer zoveel', meldt VGZ zaterdag. Daarom stuurt VGZ rond 10 juni een brief naar VGZ-verzekerden die naar deze tandartsen gaan.

VGZ wil de zorg betaalbaar houden
VGZ wil graag de zorg in Nederland betaalbaar houden. 'En als wij zien dat bijvoorbeeld een tandarts onevenredig meer kosten declareert, dan komen wij in actie. Want als uw tandarts dat doet, raakt uw budget voor tandartskosten sneller op en moet u mogelijk meer bijbetalen. Natuurlijk letten wij daarbij op de kwaliteit van de zorg', stelt VGZ.

Contact met de tandartsen
VGZ heeft met de twee tandartsen contact opgenomen. Zij gaan echter niet met VGZ in gesprek en beantwoorden geen vragen. Daarom stuurt VGZ een brief naar haar verzekerden bij deze twee tandartsen.

Wat vindt u van úw tandarts?
VGZ roept mensen ook op aan te gevebn wat zij van hun eigen tandarts vinden. Mensen kunnen hun ervaringen op de website van VGZ via Vergelijk en Kies laten weten. 'Met Vergelijk en Kies verzamelen we ervaringen en meten we de kwaliteit van de zorg. Zo maken we inzichtelijk wat goede zorg is, en wat er beter kan. We horen het graag van u. Want voor goede en betaalbare zorg, zorgen we samen', aldus VGZ.