zaterdag, 4. mei 2013 - 15:01 Update: 03-07-2014 0:58

Vier arrestaties voor weglopen na ernstig ongeval

Foto van politieagent | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Breda

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 mei is bij een aanrijding op de kruising van de Backer en Ruebweg en Konijnenberg een man ernstig gewond geraakt. Vier mannen die probeerden weg te lopen van de plek van het ongeluk, zijn aangehouden.

Een auto, rijdend over de Konijnenberg vanuit Breda-centrum, kwam omstreeks 00:20 uur in botsing met een auto die reed over de Backer en Ruebweg. Deze auto werd hard in zijn flank geraakt en sloeg meerdere keren over de kop. De 24-jarige bestuurder uit Zundert raakte hierbij ernstig gewond. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd. De toestand van het slachtoffer is sinds vanochtend stabiel.

Vier aanhoudingen

Politieagenten die bij de kruising kwamen, hoorden van omstanders dat de vier inzittenden van de auto die het ongeluk had veroorzaakt uit het voertuig waren gestapt en weg wilden lopen. Deze vier mannen werden door de agenten aangesproken en verklaarden dat ze te voet waren. Vervolgens heeft de politie hen aangehouden. Het betrof twee 18-jarige mannen uit Breda, een 19-jarige Bredanaar en een 32-jarige man uit Etten-Leur.

Onder invloed

Eén van de verdachten, een 18-jarige man uit Breda, liep wankelend en gewond over straat. Hij werd voor medische behandeling door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Deze jongeman was erg agressief tegen het ambulancepersoneel en de agenten. Aangezien het vermoeden bestond dat hij onder invloed was van drugs en/of alcohol, is bij hem bloed afgenomen voor verder onderzoek. De technische recherche doet verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De verdachten werden meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Provincie:
Tag(s):