woensdag, 22. mei 2013 - 12:16 Update: 03-07-2014 0:57

Vier debutanten in Oranjeselectie

Vier debutanten in Oranjeselectie
Vier debutanten in Oranjeselectie
Zeist

Bondscoach Louis van Gaal heeft Lerin Duarte (Heracles Almelo), Miquel Nelom (Feyenoord), Dwight Tiendalli (Swansea City) en Jens Toornstra (FC Utrecht) opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Indonesië en China.

Voor het kwartet is het hun eerste uitverkiezing voor Oranje. Jasper Cillessen, die ook tot de spelersgroep behoort, heeft evenmin speelminuten in het nationale team. De doelman van Ajax maakte in het voorjaar van 2011 wel deel uit van de ploeg die oefenwedstrijden in en tegen Brazilië en Uruguay speelde.

De 21-koppige definitieve selectie van bondscoach Louis van Gaal bestaat uit de volgende spelers:

Jasper Cillessen (Ajax), Lerin Duarte (Heracles Almelo), Jonathan de Guzman (Swansea City), John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Dirk Kuyt (Fenerbah?e), Jeremain Lens (PSV), Miquel Nelom (Feyenoord), Robin van Persie (Manchester United), Erik Pieters (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord), Wesley Sneijder (Galatasaray), Dwight Tiendalli (Swansea City), Jens Toornstra (FC Utrecht), Rafael van der Vaart (HSV), Kenneth Vermeer (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa), Michel Vorm (Swansea City) en Ricky van Wolfswinkel (Sporting CP).

De selectie komt woensdag 29 mei bijeen in Golden Tulip Victoria in Hoenderloo voor een driedaagse trainingsstage. Jonathan de Guzman, Dirk Kuyt, Robin van Persie, Arjen Robben en Rafael van der Vaart melden zich maandag 3 juni in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, waar de rest van de spelersgroep na een vrij weekend ook weer present is. Oranje traint maandagavond nog bij Quick Boys in Katwijk, alvorens op dinsdag naar Indonesië te reizen.

Indonesië is op vrijdag 7 juni in Jakarta de eerste tegenstander van de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. In het Bung Karno Stadium klinkt om 20.30 uur (15.30 uur Nederlandse tijd) het eerste fluitsignaal.

Vervolgens reist Oranje af naar Peking. De ontmoeting met China staat op dinsdag 11 juni, vanaf 20.00 uur (14.00 uur Nederlandse tijd) op het programma in het Workers Stadium in de Chinese hoofdstad.

Categorie:
Tag(s):