dinsdag, 23. april 2013 - 13:24 Update: 03-07-2014 0:59

Vier jaar cel voor misbruik dochters

Vier jaar cel voor misbruik dochters
Foto: Archief EHF
Vier jaar cel voor misbruik dochters
Foto: Archief EHF
Nijmegen

De rechtbank heeft vandaag een 47- jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor het jarenlang misbruiken en mishandelen van zijn 3 dochters die voor een groot deel van de periode minderjarig waren. Het misbruik bestond onder meer uit het betasten van de borsten en kruis van de dochters. Ook vingerde hij hen waarbij hij hen vast hield. Daarna dreigde hij hun moeder wat aan te doen als ze iets zouden vertellen.

Door de deskundigen was, vanwege de psychische problematiek van verdachte, een behandeling, startend in een kliniek, geadviseerd. Om te kijken in hoeverre een dergelijke behandeling kans van slagen had, is verdachte een tijd opgenomen in een kliniek. Door de betreffende behandelaar is geconstateerd dat een zinvolle klinische behandeling alleen plaats kan vinden als verdachte de ontuchtige handelingen erkent, hetgeen hij niet doet.

De rechtbank restte dan ook niets anders dan verdachte af te straffen. Geëist was een gevangenisstraf van 5 jaar. Gelet op de ernst van de feiten en uitgaande van een verminderde toerekeningsvatbaarheid is verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 4 jaar. De rechtbank heeft de schorsing van de voorlopige hechtenis opgeheven. Door de raadsvrouw was vrijspraak bepleit.

Provincie: