vrijdag, 12. april 2013 - 19:26 Update: 03-07-2014 0:59

Vier jongens aangehouden voor poging beroving 9-jarig meisje

foto van meisje gewond bij beroving | fbf
Foto: fbf archief
Krimpen aan den IJssel

Vier jongens zijn vrijdag aangehouden op verdenking van een poging beroving op een 9-jarig meisje. Hierbij raakte zij ernstig gewond.

Het 9-jarige slachtoffertje was 10 april ernstig gewond geraakt nadat vier jongens geld van haar wilden hebben. Ze zou geslagen en op de grond gegooid zijn. Een onbekende vrouw zou het meisje te hulp zijn geschoten.

Eenmaal thuis werd het slachtoffer onwel en vertelde haar verhaal. De politie werd gealarmeerd en het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek zij een zware hersenschudding te hebben en een bloeding in haar hersenen. Momenteel ligt zij nog in het ziekenhuis ter observatie.

De afgelopen 48 uur vond er een onderzoek plaats en werd o.a. via de media een getuigenoproep geplaatst. Het rechercheteam ontving meerdere tips maar de vrouw die het kind te hulp zou zijn geschoten heeft zich nog niet gemeld.

Het onderzoek wees uiteindelijk in de richting van de vier jongens van 16, 17, 17 en 18 jaar oud uit Krimpen aan den IJssel. De jongens zijn vrijdag aan het van de ochtend vrijwillig meegegaan naar het politiebureau en daar zijn ze aangehouden. Ze zitten vast in afwachting van verder onderzoek.
 

Provincie:
Tag(s):