zondag, 21. juli 2013 - 12:06 Update: 03-07-2014 0:54

Vijf jongeren aangehouden voor openlijk geweld

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Katwijk

De politie heeft vrijdag 19 juli vijf jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Katwijk aangehouden op verdenking van de mishandeling van een 16-jarig meisje en een 26-jarige man.

Het meisje zat rond 22.14 uur met vriendinnen op een bankje aan de Duindoornlaan. Toen zij aan een luidruchtige groep van zeven jongeren vroeg of het wat rustiger kon, werd zij door één van de jongens hard in haar gezicht geslagen. Het meisje kon vervolgens vluchten en haar vriend bellen.

Die vriend en de 26-jarige Katwijker ontmoetten het meisje op de Parklaan. Op dat moment kwam daar ook de groep jongeren aanlopen. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij de 26-jarige man door verschillende jongens uit de groep werd geslagen en geschopt. Ook toen hij op de grond lag, schopten de jongens hem tegen het hoofd. Pas toen beveiligers van Arriva en de politie arriveerden, stopten de jongens met schoppen en slaan en gingen ze ervandoor. Het slachtoffer liep diverse schrammen, een bult op zijn hoofd en pijn over zijn gehele lichaam op.

Aanhoudingen

De politie ging direct met meerdere eenheden op zoek naar de jongeren. Op het Westpad werden drie jongens aangehouden. Van twee anderen was inmiddels de identiteit bekend. Zij zijn door hun ouders naar het politiebureau gebracht en daar aangehouden. De politie onderzoekt wie de laatste twee jongens in de groep waren.

Provincie: