zondag, 7. april 2013 - 15:38 Update: 03-07-2014 1:00

Vluchtende automobilist ramt 3 politieauto’s en slaat over de kop

Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft zondagmiddag na een achtervolging op de A28 twee mannen aangehouden nadat hun auto over de kop was geslagen. Dit meldt de politie zondag.

'De bestuurder ramde tijdens zijn vlucht drie politieauto’s en sloeg op de A28 bij Nunspeet over de kop. Er vielen geen gewonden', aldus de politie.

Gestolen kentekenplaten
Agenten zagen zondagmiddag rond 13.15 uur een bestelbusje rijden bij oprit van de A28 bij Staphorst. Toen de agenten het kenteken van de auto controleerden, bleek dat er gestolen kentekenplaten op de bestelauto zaten.

Op de vlucht na stopteken
De agenten gaven de bestuurder een stopteken maar de automobilist sloeg op de vlucht. Tijdens de vlucht hebben politie-eenheden de auto meerdere keren geprobeerd tot stoppen te dwingen. Daarbij heeft de bestuurder drie keer een politieauto geramd. Dit gebeurde onder meer bij knooppunt Hattemerbroek bij Zwolle.

De automobilist reed over de A28 van Zwolle richting Amersfoort. Ter hoogte van Nunspeet verloor hij vermoedelijk de macht over het stuur waardoor het busje over de kop sloeg en in de middenberm belandde.

De twee inzittenden konden direct worden aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. Eén rijstrook van de A28 is afgesloten voor politieonderzoek.

Provincie: