zaterdag, 13. april 2013 - 16:29 Update: 03-07-2014 0:59

Vluchtende scooterrijder botst op politievoertuig en raakt ernstig gewond

Foto van ongeval met scooter | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

De politie hield zaterdagmorgen 0.10 uur op de Botenlaan een 31-jarige scooterrijder uit Eindhoven aan die verdacht werd van bedreiging.

 De scooterrijder probeerde te vluchten en raakte gewond toen hij in botsing kwam met een politievoertuig. Hij zou kort voor middernacht betrokken zijn geweest bij een ruzie in en buiten een woning aan de Aakstraat. Hier zou hij gedreigd hebben met een mes en had hij de ruiten van een woning vernield. Daarnaast zou hij een geparkeerde auto moedwillig hebben beschadigd. Toen de politie arriveerde werd hij door bewoners van het bewuste pand aangewezen als degene die de ruiten zou hebben vernield. De scooterrijder vluchtte daarop richting de Botenlaan. Hier botste hij tegen een andere tegemoetkomend politievoertuig en raakte ernstig gewond aan zijn hoofd. Kort hierna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.

In vrijheid gesteld

De politie trof een keukenmes bij hem aan en dat werd in beslag genomen. Bij de man is bloed afgenomen omdat het vermoeden bestaat dat hij onder invloed was. Begin van de zaterdagmiddag werd hij formeel in vrijheid gesteld omdat de bewoners van eerdere genoemde woning geen aangifte tegen hem doen. Er wordt wel proces-verbaal opgemaakt.

Rijksrecherche

De Rijksrercherche en forensisch technische ondersteuning van Zeeland-West Brabant onderzoeken het verkeersongeval.

Provincie: