zaterdag, 20. april 2013 - 8:55 Update: 03-07-2014 0:59

Vluchtende woningovervaller tot staan gebracht met behulp van spijkermat

Foto woning | Flashphoto | www.flashphoto.nl
Foto: FlashphotoNL
Rotterdam

Agenten uit de eenheden Rotterdam en Zeeland -West-Brabant hebben na een goed gecoördineerde en zorgvuldig uitgevoerde achtervolging een verdachte van een woningoverval aangehouden.

Rond 01:00 uur zaterdagochtend kreeg de politie melding van een overval op een woning aan de Zwaluwenlaan in Vlaardingen. Hierbij werden de bewoners door een aantal mannen bedreigd met een vuurwapen, waarna de daders er met een onbekende buit vandoor gingen.

Toen agenten even later een verdachte auto - die mogelijk bij de overval betrokken was - wilden controleren, ging deze er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten hierop de achtervolging in. Ook andere eenheden, waaronder de politiehelikopter, namen aan de achtervolging deel.

Omdat de verdachten via de A16 en de A17 aan de politie probeerde te ontkomen, riepen de agenten de hulp in van collega's van de eenheid Zeeland-West-Brabant. Door een goede coördinatie en samenwerking kon de  vluchtende auto op de Borchwerf in Roosendaal met behulp van een spijkermat tot staan worden gebracht. Vervolgens kon met behulp van een speciale benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) één verdachte worden aangehouden. Een aantal verdachten wist te ontkomen. De politie zoekt nog verder naar deze verdachten. Hierbij worden onder andere de politiehelikopter en warmtebeeldcamera's gebruikt.

 

Provincie:
Tag(s):