donderdag, 16. mei 2013 - 12:40 Update: 03-07-2014 0:58

Vrouw dood door aanrijding minderjarige

Foto van medewerkers Verkeersongevallenanalyse | MV Blik op Nieuws
Foto: MV
De Bilt

Op woensdagavond 15 mei is een voetganger om het leven gekomen na een aanrijding met een auto. De politie heeft de twee inzittenden van de auto aangehouden.

Rond 20.05 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding tussen een auto met daarin twee personen en een voetganger had plaatsgevonden op de Hessenweg. De automobilist was na het ongeval doorgereden.

Slachtoffer overleden

Omstanders hebben het 76-jarige slachtoffer uit De Bilt gereanimeerd tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Omdat er sprake was van ernstig hoofdletsel kwam er ook een traumahelikopter. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is daar aan zijn verwondingen overleden.

Twee aanhoudingen

Na het ongeval kreeg de politie de melding dat één van de twee inzittenden van de auto die bij de aanrijding betrokken was, op het Weltevreden stond. Agenten gingen ter plaatse en hielden de 17-jarige verdachte uit De Bilt aan. De andere inzittende van de auto kwam zich later die avond melden op het politiebureau. Ook deze 16-jarige verdachte uit De Bilt is aangehouden.

Onderzoek

De verkeersongevallenanalyse heeft de aanrijding in onderzoek. Bovendien wordt onderzocht wie van de twee jongens de auto bestuurde ten tijde van het ongeval.
 

Provincie:
Tag(s):