vrijdag, 28. juni 2013 - 23:14 Update: 03-07-2014 0:55

Vrouw kreeg orgasme in haar voet

foto van voet | fbf
Foto: fbf
Utrecht

Een Nederlandse vrouw heeft lange tijd haar orgasme beleefd in haar linkervoet. De 55-jarige vrouw ging naar de dokter, omdat het klaarkomen zo'n vijf à zes keer per dag plaatsvond, het zogenaamde 'foot orgasm syndrome'.

Het is bij een normaal orgasme heel gewoon dat de voeten en tenen een rol spelen. Echter, in zeldzame gevallen, kunnen mensen sensaties op een voet of beide voeten ervaren die direct gerelateerd zijn aan de genitaliën (vagina of penis) tijdens de seksuele activiteit (bijvoorbeeld tijdens seksuele opwinding, orgasme of ejaculatie).

Onderzoek

Prof. Marcel D. Waldinger, een Nederlandse neuropsychiater verbonden aan de Universiteit van Utrecht en het HagaZiekenhuis in Den Haag, onderzoekt deze relatie.

Hij publiceerde onlangs het geval van de vrouw die spontane orgasmes voelde in haar linkervoet, 5-6 keer per dag, op momenten dat ze niet seksueel opgewonden was. Maar ook tijdens seksueel contact met haar man ervaarde ze een orgasme in haar genitaliën die onmiddellijk werd gevolgd door een orgasme in haar linkervoet.

Uitgebreid onderzoek door dr. Waldinger en zijn collega's maakten het aannemelijk dat de hersenen van deze vrouw niet kon onderscheiden welke informatie kwam van haar linkervoet en welke informatie kwam van haar genitaliën. Dientengevolge, besloten de hersenen dat sensorische informatie van de linkervoet overeenkomt met de informatie uit de vagina. De hersenen vertalen informatie van de voet als een orgasme.

Na een operatieve ingreep, waarbij de artsen haar ruggenmerg verdoofden, is de vrouw hersteld van haar vervelende aandoening.

Meer mensen met dezelfde aandoening

Waldinger denkt dat er meer mensen rondlopen met dezelfde aandoening, maar dat ze uit schaamte niet naar de dokter gaan. De arts roept vrouwen op zich te melden. 

Categorie:
Tag(s):