vrijdag, 6. december 2013 - 18:49 Update: 03-07-2014 0:47

Walcherse strand vol met pakketjes drugs na vermoedelijk achtervolging

foto van strand drugspakketen | fbf
Foto: Archief FBF.nl

Vrijdag zijn op de stranden tussen Oostkapelle en Westkapelle ruim 100 pakketten aangespoeld. Het vermoeden bestaat dat het gaat om verdovende middelen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst.

Vanmorgen rond 06:00 uur vond een strandbezoeker het eerste pakketje en waarschuwde de politie. Al snel werd er door politie, douane en waterschap een groot aantal gevonden. Alle pakketten zijn in beslag genomen en worden door de douane overgebracht naar een opslagplaats. Het gaat vermoedelijk om cocaïne, maar forensisch onderzoek moet daar zekerheid over geven. De opsporingsdiensten zochten heel de ochtend en middag de stranden af. Bij hoog water is de zoektocht tijdelijk gestaakt. Na hoogwater wordt er opnieuw gezocht.

De vondst houdt vermoedelijk verband met de drugsvangst van afgelopen weekend. Toen werden vier mannen in een speedboot aangehouden na een achtervolging. 

Wat moet u doen bij aantreffen? Wanneer u een verdacht pakket op het strand aantreft, kunt u het afgeven op het politiebureau of bellen met 0900-8844 en aangeven waar u het heeft gevonden. Het gaat om pakketjes van cica 25 x 15 cm en die zijn omwikkeld met witte, grijze of zwarte tape.

Provincie:
Blik op 112: