donderdag, 20. juni 2013 - 22:16 Update: 03-07-2014 0:56

We gaan niet meer zo ver weg op vakantie

foto van camping vakantie | fbf
Foto: fbf archief
Den Haag

Deze zomer gaan 10,8 miljoen Nederlanders één week of langer op zomervakantie. Dat aantal is lager dan vorig jaar. Toen waren dat er bijna 11 miljoen.

Circa 2,9 miljoen vakantiegangers vieren vakantie in eigen land. Bijna 7,9 miljoen landgenoten kiezen voor een buitenlandse vakantiebestemming. Frankrijk is voor de Nederlandse vakantieganger nog steeds de onbetwiste koploper als zomervakantiebestemming. Deze zomer zijn betaalbare, zonzekere bestemmingen als Turkije, Griekenland en Spanje in trek.

Verre bestemmingen zijn dit jaar minder populair.

Ook dit jaar boeken Nederlanders later hun vakantie. Mensen gaan verder op zoek naar een zonzekere en betaalbare vakantiebestemming, daardoor zijn all-inclusive vakanties populair. Zonnige bestemmingen als Spanje, Griekenland, Portugal, Egypte en Turkije zullen volgens de ANWB profiteren van het slechte voorjaar in Nederland. Nederlanders die nog moeten boeken gaan op zoek naar de beste deal, waarbij waar voor je geld heel belangrijk is. Nederlanders die geen all-inclusive vakantie ondernemen zullen ter plekke prijsbewust zijn.

Circa 700.000 Nederlanders kiezen voor een intercontinentale vakantie. Dat is minder dan vorig jaar, toen kozen 780.000 Nederlanders voor een verre bestemming.

Een kampeervakantie blijft favoriet voor bijna 3,5 miljoen Nederlanders. De ANWB verwacht dat er naar schatting 2,4 miljoen vakantiegangers kiezen voor een kampeervakantie in het buitenland. Kamperen in het buitenland neemt dit jaar iets toe, vooral de (sta) caravan is een populair verblijf.

Provincie:
Tag(s):