maandag, 22. juli 2013 - 16:42 Update: 03-07-2014 0:54

Weer twee opvarenden van de Baltic Ace geïdentificeerd

Foto van schip op Noordzee bij boei | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Ouddorp

De politie heeft twee lichamen, die eerder dit jaar op de Noordzee werden aangetroffen, geïdentificeerd. Dit meldt de politie maandag.

Gezonken Baltic Ace
'Het zijn de lichamen van twee Filipijnse bemanningsleden van de Baltic Ace', laat de politie maandagmiddag weten. Dit schip zonk op 5 december 2012 op de Noordzee na een aanvaring met een containerschip.

DNA-vergelijk
In maart van dit jaar trof een Nederlands vissersschip een lichaam in zijn netten aan. Het stoffelijk overschot werd in Stellendam aan wal gebracht en uiteindelijk in Rotterdam als onbekende dode begraven.

Op basis van vergelijking van het DNA van de onbekende en het DNA van directe familieden van de vermisten is vastgesteld dat de onbekende in Rotterdam een 34-jarige Filipijns bemanningslid van de Baltic Ace was.

In mei spoelde een lichaam aan op het strand van Westkapelle en werd ook daar als onbekende begraven.  Uit DNA-vergelijk bleek dat hier een 42-jarig Filipijns bemanningslid van de Baltic Ace betrof. 


Nog drie lichamen vermist
Van de vierentwintig bemanningsleden zijn er destijds dertien gered en vijf dood geborgen.  Na deze identificaties worden nog drie opvarenden vermist.

In januari van dit jaar werd al een Pools bemanningslid aan de hand van zijn vingerafdrukken geïdentificeerd.

Bergen wrak
Rijkswaterstaat maakte onlangs bekend dat de gezonken autocarrier in zijn geheel zal worden geborgen. Dit zal in 2014 gebeuren. Wellicht worden dan aan boord de drie vermiste opvarenden alsnog aangetroffen.