zaterdag, 6. april 2013 - 10:10 Update: 03-07-2014 1:00

Wielrenner overleeft aanrijding met tractor niet

Wielrenner overleeft aanrijding met tractor niet
Foto: fbf archief

In het Brabantse Esbeek is vrijdag een wielrenner omgekomen na een aanrijding met een tractor. De aanrijding vond eerder die dag plaats op de kruising van de Lage Mierdseweg en de Hoogeindsestraat.

De wielrenner is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd en later in de avond overleden. De bestuurder van de tractor is aangehouden en na een paar uur weer in vrijheid gesteld.

Zwaargewond

Rond 15:30 uur kreeg de politie een melding binnen dat op de hoek van de Lage Mierdseweg en de Hoogeindsestraat een verkeersongeval had plaatsgevonden. Hierbij waren een bestuurder van een tractor, een 70-jarige man uit Esbeek en een wielrenner, een 49-jarige man uit Esbeek, betrokken. De wielrenner lag zwaargewond op de grond en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Diverse getuigen hebben het ongeluk zien gebeuren en zijn opgevangen door de politie en Slachtofferhulp.

Overleden

De 49-jarige wielrenner is later in de avond in het ziekenhuis overleden. De bestuurder van de tractor is aangehouden. Hij is een paar uur later weer in vrijheid gesteld. De 70-jarige man blijft verdachte in het onderzoek. De politie neemt alle informatie van getuigen, betrokkenen en van de technische recherche mee in het onderzoek.

Provincie: