dinsdag, 3. december 2013 - 11:28 Update: 03-07-2014 0:47

Wild-West taferelen in Arnhem na gijzeling

foto van achtervolging politie | fbf
Foto: fbf
Arnhem

De politie heeft maandagavond laat twee mannen uit Arnhem (22) en Lent (17), na een wilde achtervolging door de stad, op de Koppelstraat klemgereden en aangehouden.

Het tweetal had eerder op avond de 20-jarige ex-vriendin van de Arnhemmer uit haar,met geweld binnengedrongen, woning gesleurd en daarna ongeveer een half uur - tegen haar zin - met haar door de stad gereden.

Nadat de vrouw weer bij haar huis was afgezet belde zij de politie. Het tweetal ging er vandoor. Op het moment dat en politieman de bestuurder kon aanspreken, ging de 22-jarige bestuurder er vandoor en sleurde hem enige meters mee. Daarop ontstond een achtervolging door de stad die eindigde in de Koppelstraat.

Daarbij ramde de 22-jarige Arnhemmer met zijn auto opzettelijke een dienstauto van de Koninklijke Marechaussee. Daarna lukte het om de vluchtauto tot stoppen te dwingen. Het tweetal werd ingerekend en is ingesloten. Als gevolg van het meeslepen liep de politieman letsel op aan een hand en been. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Naar de aanleiding en de toedracht van het binnendringen van de woning van het slachtoffer, haar wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging, de poging doodslag op de politieman, en onverantwoord verkeersgedrag (waaronder inrijden op politiewagens), is een onderzoek gestart.

Provincie:
Blik op 112: