woensdag, 10. juli 2013 - 8:11 Update: 03-07-2014 0:55

Wilde achtervolging inbrekers door Zeeland

foto van autodief | fbf
Foto: fbf
Middelburg

Vanmorgen (10 juli 2013) vond bij een elektronicawinkel aan de Mortiereboulevard in Middelburg een inbraak plaats. De politie was snel ter plaatse, waarna een achtervolging ontstond.

Melding

Rond 04:22 uur werd de inbraak door een oplettende getuige gemeld. Bij de inbraak waren meerdere daders en auto's betrokken. De achtervolging ging vanuit Middelburg naar Zoutelande, waar nabij de brandweerkazerne een auto van de daders is gecrasht. De inzittende(n) is voortvluchtig. De politie is op zoek naar hem en zet daarbij ook een surveillancehond in. Van Zoutelande ging de achtervolging via Vlissingen over de Rijksweg A58. Nadat de afslag Middelburg werd genomen, crashte aan de Sloeweg Noord een tweede vluchtauto. Ook hier is een inzittende(n) voortvluchtig. Van de inzittende(n) is op dit moment geen signalement bekend.

België

Een derde vluchtauto werd achtervolgd door de Westerscheldetunnel (WST). De bestuurder reed met hoge snelheid door een slagboom en vervolgens Zeeuws-Vlaanderen binnen. Bij Axel reed het voertuig door een blokkade van de politie, waarna op de auto is geschoten. Rond 05:00 uur reed de auto bij Zelzate de Belgische grens over en is de achtervolging door de Belgische politie overgenomen.

Buit

Op de vluchtroute zijn enkele dozen met apparatuur gevonden, die vermoedelijk zijn buitgemaakt bij de inbraak. De WST is enige tijd afgesloten geweest in verband met het politieonderzoek, maar inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer. De politie is direct gestart met een onderzoek. Rechercheurs van Forensisch Onderzoek stellen sporen veilig.

Signalement

Op dit moment is slechts een summier signalement bekend van een van de daders. In de omgeving Zoutelande zoekt de politie momenteel naar een man, ca. 1,75 meter, is mogelijk Engelstalig en is mogelijk nat door vlucht via water. Heeft u iets gezien of informatie? Bel 0900 8844.

Provincie: