maandag, 8. april 2013 - 10:34 Update: 03-07-2014 1:00

Winkeliers willen dat cybercrime veel harder wordt aangepakt

Winkeliers willen dat cybercrime veel harder wordt aangepakt
Foto: Archief FBF.nl

De organisaties Thuiswinkel.org en Detailhandel Nederland vinden dat banken en overheid het digitale betalingsverkeer meer moeten beveiligen tegen aanvallen van hackers en criminelen. Dit schrijft het Financieel Dagblad maandag.

Volgen Wijnand Jongen, directeur van brancheorganisatie Thuiswinkel.org, besteedt het ministerie van Justitie en Veiligheid te weinig aandacht aan de cybercrime. Wijnand Jongen vindt dat de pakkans van criminelen moet worden vergroot. In de krant zegt hij: 'We moeten in staat zijn om bij een aanval ook terug te slaan.' Jongen denkt dat het ministerie zicht vooral richt op het bestrijden van kinderporno en terrorisme. In de krant laat minister Opstelten van Veiligheid weten dat de bestrijding van cybercrime ook prioriteit heeft, maar volgens Jongen is daar nog te weinig van te merken.

Brancheorganisatie Detailhandel Nederland stelt dat er 'werk aan de winkel' is voor de banken. Een woordvoerder pleit voor betere communicatieprotocollen, noodmaatregelen en backup-systemen. Vorige week was online betalen bij een aantal onmogelijk als gevolg van een cyberaanval. (Internet)winkeliers lopen hierdoor veel omzet mis.

 

 

Categorie: