zondag, 31. maart 2013 - 19:57 Update: 03-07-2014 1:01

Winnend Ajax loopt uit op titelconcurrenten

- [ELF-Voetbal] Ajax koerst af op haar 32e landstitel en de derde landstitel op rij. De Amsterdammers wonnen in de ArenA met 4-1 van NEC. Met nog zes wedstrijden te gaan is het gat met concurrenten PSV en Vitesse nu drie punten. Feyenoord volgt na het verlies van gisteravond op vier punten van de rivaal uit Amsterdam.

Nadat Viktor Fischer vroeg in de wedstrijd al een grote kans mistte was hij in de 21e minuut toch de maker van de verdiende 1-0. Na een mooi hakballetje van aanvoerder Siem de Jong schoof de jonge Deen beheerst binnen langs de Hongaarse doelman Gabor Babos. Vier minuten later kwam Ajax al op 2-0. Na een poging achter het standbeen via spits Kolbeinn Sigthórsson ging de bal via NEC-verdediger Rens van Eijden in de goal. Het duurde tot diep in de tweede helft voor er weer wat te beleven viel voor de supporters in de ArenA. Het was de achttienjarige Deen Viktor Fischer die met een 'Bergkampesque' stift Babos het nakijken gaf en voor de 3-0 zorgde. Het was voor de jonge Deen zijn achtste doelpunt van het seizoen. Nog geen minuut later maakte NEC via Nick van der Velden alweer de 3-1, maar Ajax kwam niet meer in gevaar. Na een knappe actie van invaller Danny Hoessen zorgde een andere invaller, de van een blessure teruggekeerde Ryan Babel, voor de 4-1. Daar bleef het bij. Volgende week zondag speelt Ajax wederom thuis. Dan is Heracles Almelo de tegenstander. Een week later, op zondag 14 april, zal de strijd om de titel waarschijnlijk echt beslist worden. Dan neemt Ajax het in het Phillips Stadion in Eindhoven op tegen PSV. Na afloop van de wedstrijd tegen NEC namen Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita zo'n negen maanden na hun vertrek bij Ajax nog afscheid van het Amsterdamse publiek.