zaterdag, 9. februari 2013 - 17:14 Update: 03-07-2014 1:02

Winterse taferelen op snelwegen

EHF
Foto: EHF

Vanavond en vannacht kan vooral in het noorden, westen en midden van het land enige sneeuw vallen. In het zuidoosten blijft het zo goed als droog. De temperatuur ligt tussen 0 graden aan zee en -5 in het oosten en zuidoosten. Dit meldt weeronline.nl

Als gevolg hiervan kunnen In het hele land de wegen glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten, voornamelijk lokale wegen. Maar ook tijdens sneeuwbuien kan het verraderlijk glad worden. In de nacht van zaterdag op zondag wordt wederom sneeuw verwacht. Door de dalende nachttemperatuur kan de hinder voor het verkeer dan ook groot zijn. Maandagochtend verwacht de VerkeersInformatieDienst een zware spits.

Zondag start de dag op de meeste plaatsen droog. In het noorden valt in de vroege ochtend nog een laatste sneeuwbui. Overdag is er ruimte voor de zon, maar in de loop van de middag raakt het vanuit het zuidwesten geheel bewolkt. Het wordt maximaal een graad of 2, maar een snijdende (zuid)oostenwind maakt het voor het gevoel een stuk kouder. In de avond gaat het in Zeeland sneeuwen.

[b]Update winterweer[/b]

De sneeuw die, nat of droog, zaterdagmiddag en -avond in Nederland valt zorgt voor gladde wegen. Vooral op plaatsen waar het hevig sneeuwt rijdt het verkeer langzamer, waardoor soms files ontstaan. Extreem is de vertraging op de A6 tussen Almere en Lelystad waar veel sneeuw valt. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) zaterdagavond. In het hele land is en wordt door wegbeheerders gestrooid. Vanaf de A6 wordt gemeld dat ook daar sneeuw wordt geschoven. De sneeu valt in het hele land, met uitzondering van het Noordoosten.

Het aantal ongevallen valt tot dusver mee. Meteo Consult verwacht dat de sneeuwbuien in de loop van de nacht in Noordelijke richting wegtrekken. In tegenstelling tot eerdere verwachtingen valt er zondag overdag waarschijnlijk maar heel beperkt of zelfs helemaal geen sneeuw.


 

Provincie: