maandag, 27. mei 2013 - 19:37 Update: 03-07-2014 0:57

Zakenconflict motief voor moord op Nederlands stel

Zakenconflict motief voor moord op Nederlands stel
Foto: Archief FBF.nl

De Spaanse politie denkt dat de aanleiding voor de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein een zakelijk conflict is.

De politie gaat uit dat het tweetal in een flat van een van de drie verdachten zijn omgebracht. De drie verdachten die zijn aangehouden in de moordzaak zijn een Spanjaard en twee Roemenen, die ze persoonlijk hebben gekend.
Zondagavond werden de twee lichamen in een citroenboomgaard in Alquerías in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia gevonden. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om het vermiste Nederlandse stel, al moet officieel nog een identificatie plaatsvinden.

Inval
De politie deed afgelopen vrijdag een inval in een appartement van een van de verdachten in de buurt van Murcia. Daar vond de politie sporen van een geweldsmisdrijf. De Spaanse bewoner werd opgepakt. Kort daarna werden ook twee Roemenen in Valencia opgepakt. Uit verhoor is mogelijk de plek vast komen te staan waar het tweetal lag begraven.

Zoekactie familie
Ingrid Visser en Lodewijk Severein werden dinsdag 14 mei voor het laatst gezien. Familie en vrienden maakten zich nadien zorgen en gingen zelf op zoek in Spanje. Rond Murcia deelden vrijwilligers flyers uit. Vorige week woensdag werd hun huurauto gevonden. De auto stond geparkeerd in Murcia. Ingrid Visser (35) was voormalig topvolleybalster. Van 2009 tot 2011 volleybalde Visser in Murcia. Haar vriend, Lodewijk Severein (57), was manager van het volleybalteam.

Categorie:
Tag(s):