zaterdag, 22. juni 2013 - 9:48 Update: 03-07-2014 0:56

Zeer grote uitslaande brand in bedrijfspand s-Hertogenbosch

Grote brand in Den Bosch | Persburo Sander van Gils | www.persburausandervangils.nl
Grote brand in Den Bosch | Persburo Sander van Gils | www.persburausandervangils.nl
Den Bosch

In een bedrijfspand aan de Daviottenweg in 's-Hertogenbosch woedde vrijdagnacht een grote uitslaande brand.

Omstreeks 0.15 uur werd de melding bij de gemeenschappelijke meldkamer ontvangen waarna twee tankautospuiten en een Officier van Dienst (OvD) naar het brandadres uitrukten. In eerste instantie werd via een binnenaanval geprobeerd  de brand te blussen maar deze had zich al dusdanig ontwikkeld dat op het moment dat de brandweer binnen was de vlammen metershoog uit het pand sloegen.

Aanvankelijk kwam er alleen rook uit het pand naar buiten, later sloegen de metershoge vlammen uit het dak. De brandweer schaalde op naar code "zeer grote brand". Vijf blusvoertuigen, twee hoogwerkers, één ladderwagen en diverse ondersteunende eenheden rukten massaal uit naar de brand welke woedde op bedrijventerrein De Rietvelden. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. In de loop van de ochtend gaat de gemeente bekijken of deze hoeveelheid schadelijk is voor de volksgezondheid
en welke actie zij moeten ondernemen tot het opruimen hiervan.

Het bedrijfspand zou al enkele maanden leeg staan. Wel werd het pand tijdelijk bewoond door Polen. Deze zijn nog door de brandweer uit het pand gehaald maar bleven ongedeerd. De politie benadrukt dat de twee Poolse mannen en één Poolse vrouw niet worden verdacht van brandstichting. Het bedrijfspand bestaat uit enkele grote hallen met een kantoorgedeelte. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden.
 

Provincie:
Tag(s):