zondag, 1. december 2013 - 15:58 Update: 03-07-2014 0:47

Zeker 4 doden en 67 gewonden bij ernstig treinongeval New York

Foto van onderstel ontspoorde trein | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Bij een ongeval met een metro in New York zijn zondag zeker 4 mensen om het leven gekomen en tientallen gewonden gevallen. Dit melden de Amerikaanse media zondag.

Het totaal aantal gewonden is inmiddels opgelopen naar 67, waaronder er 11 zeer kritisch aan toe zijn. Dit meldt een woordvoerder van de New York Fire Department. Reddingswerkers van politie en brandweer zijn massaal naar de plaats van het ongeval gekomen om de slachtoffers hulp te bieden.

The Bronx
Het metrotreinstel van in totaal acht wagons en met ca. 150 passagiers aanboord, ontspoorde zondagochtend rond 07.20 uur lokale tijd ongeveer 100 meter van het station Spuyten Duyvil onder de Henry Hudson Bridge in de wijk The Bronx. Meerdere metrotreinstellen raakten door de ontsporing van de rails en kantelden geheel of gedeeltelijk. Een wagon kwam tot stilstand net boven het water van de naastgelegen rivier de Hudson.

‘Ergste ongeval ooit’
Het ongeval zou volgens een ambtenaar van de wijk The Bronx de ergste uit de geschiedenis van deze spoorlijn zijn die ooit is gebeurd. Alle metroverkeer tussen de Croton-Harmon Station en Grand Central Terminal is gestremd. 

Onderzoek
Op dit moment is nog niet zeker wat de oorzaak van de ontsporing is. In juli van dit jaar zou ook al een goederentrein in de buurt van hetzelfde station zijn ontspoord. Een technisch onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven rond de precieze oorzaak. 

 
Categorie: