zondag, 7. april 2013 - 14:40 Update: 03-07-2014 1:00

Zes mannen aangehouden in onderzoek naar harddrugs

Archief EHF
Foto: Archief EHF
Emmen

De politie heeft vrijdag zes personen aangehouden in een drugsonderzoek. Dit meldt de politie zondag.

Zij worden verdacht van het produceren van en handelen in harddrugs. De verdachten zijn aangehouden in Amsterdam, Emmen en Westerbork.

De politie heeft vrijdag huiszoekingen verricht op diverse locaties in Groningen, Westerbork en Emmen. Het gaat om panden aan de Hagedoorn, de Nijkampenweg en Oude Roswinkelerweg in Emmen en om panden aan de Zandhoeklaan in Westerbork en aan de Paterswoldseweg in Groningen.

Er zijn diverse goederen aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om tienduizenden XTC pillen, hennepplanten en andere kleinere hoeveelheden harddrugs. Daarnaast zijn apparaten, waaronder een machine om tabletten te maken, en grondstoffen aangetroffen die gebruikt worden voor de productie van harddrugs. Bovendien heeft de politie meerdere auto’s en enkele duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. De politie heeft sterkte aanwijzingen dat een deel van de handel bestemd was voor het buitenland.

De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het gaat om een 62-jarige man uit Emmen, een 39-jarige man uit Emmen, een 33-jarige man uit Emmen, een 26-jarige man uit Emmen, een 27-jarige man uit Groningen en een 53-jarige man Westerbork.

'Het onderzoek is in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten', aldus de politie

Provincie:
Blik op 112: