donderdag, 4. juli 2013 - 10:36 Update: 03-07-2014 0:55

Zes verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging

Zes verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging
Foto: Archief FBF.nl
Zes verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging
Foto: Archief FBF.nl
Zoetermeer

De politie hield dinsdag 2 juli zes verdachten aan op verdenking van openlijke geweldpleging. Vijf van de zes verdachten werden in Zoetermeer aangehouden en één verdachte in Den Haag. De aanhoudingen werden verricht in opdracht van de officier van justitie.

Maandag 14 januari werden op het Randstadrail station Delftsewallen twee minderjarige slachtoffers door een groep van ongeveer acht jongeren geschopt, geduwd en geslagen. Zelfs toen één slachtoffer ten val kwam bleven de jongeren op hem inschoppen. De slachtoffers raakten gewond aan gezicht, achterhoofd en handen. Van het incident werden door beveiligingscamera’s opnames gemaakt die door de politie werden geanalyseerd. Wegens de grote omvang van de groep duurde het geruime tijd voordat de politie van zes van de acht verdachten de identiteit kon vaststellen.

Voorgeleiding

De aangehouden verdachten maken deel uit van een jeugdgroep. De politie en het openbaar ministerie treden hard op tegen overlastgevende en criminele jongeren. Van de aangehouden verdachten zijn er vijf minderjarig (15 en 16 jaar oud). Er is één meerderjarige verdachte van 18 jaar aangehouden. De verdachten worden donderdag 4 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie verricht nader onderzoek naar de nog twee onbekende verdachten. Meerdere aanhoudingen worden dan ook zeker niet uitgesloten. De politie hoopt ook dat nu de aanhoudingen verricht zijn, de twee nog onbekende verdachten zichzelf komen melden.

Camerabeelden doorslaggevend

Van het incident werden door beveiligingscamera’s opnames gemaakt die door de politie werden geanalyseerd. Wegens de grote omvang van de groep duurde het even voordat de politie van zes van de acht verdachten de identiteit kon vaststellen. Uiteindelijk konden zij dinsdag j.l. worden aangehouden.

Provincie: