maandag, 1. juli 2013 - 8:49 Update: 03-07-2014 0:55

Zeven aanhoudingen in onderzoek crimineel jeugdnetwerk Escamp

Aanhoudingen jeugdnetwerk | Politie
Foto: Politie
Den Haag

Bij een inval in een winkel aan Het Zicht hield de politie vrijdagavond 28 juni zeven personen aan. De inval is onderdeel van een breder onderzoek naar een crimineel jeugdnetwerk in Den Haag Zuidwest.

Bij de actie werden zeven verdachten aangehouden. Vier van hen hadden verdovende middelen bij zich en worden verdacht van betrokkenheid bij de handel hierin. Twee anderen beschikten over grote sommen geld en worden verdachten van witwassen. Daarnaast werd één persoon aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Vijf personen zitten nog vast.

Wijkagenten

Tijdens de actie gingen wijkagenten met een medewerker van de gemeente langs bij de omwonenden. Zij hebben de afgelopen periode veel overlast van dit winkelpand gehad. De bewoners werden op de hoogte gebracht van het doel van de actie en kregen een brief van de burgemeester overhandigt.

Onderzoek

De aanhoudingen zijn onderdeel van een onderzoek dat zich richt op de aanpak van een crimineel jeugdnetwerk in Den Haag Zuidwest. Uit onderzoek bleek dat er vanuit de winkel vermoedelijk wordt gehandeld in verdovende middelen. Ook zorgde de winkel en de aanwezigheid van groepen jongeren voor grote overlast voor de buurtbewoners. Het onderzoek maakt deel uit van een aanpak die zich richt op locaties waar criminaliteit en onveiligheid zich concentreren, met als doel de leefbaarheid te vergroten. De politie werkt bij deze aanpak zeer nauw samen met het Openbaar Ministerie en de gemeente.

Provincie: