maandag, 22. juli 2013 - 21:30 Update: 03-07-2014 0:54

Zoeken naar verkoeling eist al zeker vijf levens

foto van zwemmer | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Nu de hitte Nederland in haar greep heeft, zoekt men massaal verkoeling. Toch kent het warme weer naast veel plezier ook zijn keerzijde nu in twee dagen tijd al zeker vijf zwemmers zijn overleden.

Maandagavond is opnieuw een zwemmer overleden toen hij bij Terschelling in de problemen kwam. De persoon waarvan de identiteit nog onbekend is was met een vriend aan het zwemmen toen zij in een mui terecht waren gekomen. Een van de twee zwemmers wist er uit te komen de ander niet. Gealarmeerde hulpverleners wisten de drenkeling uit het water te vissen. Ondanks reanimatie pogingen, helaas is overleden.

 

Friesland

In het Friesland is vanmiddag bij een zwempartij een 17-jarige jongen verdronken in het natuurgebied de Groote Wielen bij Leeuwarden.

De jongen was daar samen met een vriend aan het zwemmen toen hij mogelijk onwel werd en niet meer boven kwam. Hij werd door een andere recreant boven water gehaald en door middel van een boot naar de kant gebracht. Hulpverleners reanimeerde de jongen en werd overgebracht naar een ziekenhuis alwaar hij korte tijd later overleed. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

 

Amsterdam

In Amsterdam is vanmiddag een 5-jarig jongetje omgekomen bij het strandje in de Amsterdamse wijk IJburg. De brandweer haalde het jongetje begin van de middag uit het water, nadat zijn 9-jarige broertje het alarmnummer had gebeld. Het tweetal waren samen gaan zwemmen. Het slachtoffertje is ter plekke gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij korte tijd later. 

Beuningen (Ov.)

De 20-jarige jongen uit Denekamp die zondagmiddag 21 juli zwaargewond raakte bij een watersportongeval is zondagavond aan zijn verwondingen overleden.

Omstreeks 15.30 uur raakte de jongen te water op een omleidingskanaal van de Dinkel nabij Beuningen (Ov.).

Het slachtoffer had samen met vrienden op de brug een lier met kabel bevestigd met daaraan een surfplank. Bij het optrekken van de lier lag de jongen op de surfplank. Hij viel hiervan af en kwam vervolgens niet meer boven water. Omstanders wisten de jongen aan de kant te brengen. De jongen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij zondagvanavond overleed.

Mierlo - In de recreatieplas bij camping 't Wolfsven in Mierlo is zondagavond een driejarige peuter verdronken.

Aan het begin van de avond bleek het jongetje zoek te zijn. Vermoedelijk is het jongetje via de glijbaan in het water terechtgekomen. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. Het lichaam van de peuter heeft enige tijd in het water gelegen. Een traumahelikopter en twee ambulances kwamen ter plaatse. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het jongetje te reanimeren, maar het mocht helaas niet meer baten.

Provincie:
Tag(s):