zondag, 7. april 2013 - 15:22 Update: 03-07-2014 1:00

Zonaanbidders genieten van eerste zonnestralen

Archief EHF
Foto: Archief EHF
De Bilt

Na de ijskoude afgelopen nacht laat heel Nederland zich zondag massaal opwarmen door de eerste zonnestralen.

Vannacht bereikte het kwik om sommige plaatsen in Nederland, zoals in Volkel, nog de –10 graden, een record dat nooit eerder op 7 april is voorgekomen. Maar zondag verscheen in de loop van de dag dan eindelijk in de meeste plaatsen in Nederland de langverwachte zon. Daardoor steeg de thermometer in nog geen 12 uur tijd op veel plaatsen van –10 naar +10 graden.

Mensen trokken er daarom massaal op uit naar strand, bos of heide. Voor de thuisblijvers was het echter ook genieten in de tuin of op het balkon.

Verwachting maandag:zonnige perioden
Zondagmiddag is het op een enkele stapelwolk na overal zonnig en droog. Langs de westkust drijft soms laaghangende bewolking van zee binnen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7 graden in het noorden tot lokaal 11 in het zuidoosten van het land.

Daar waar de lucht over grote wateroppervlakten wordt aangevoerd blijft de temperatuur enkele graden achter. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in het noorden staat er een matige wind uit west tot zuidwest.

Komende nacht
Komende nacht is er alleen wat sluierbewolking en het blijft verder droog. In het uiterste noorden zijn er wolkenvelden en in het noordoosten kunnen er weer enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2 graden in het zuidwesten tot -2 in het noordoosten van het land. De wind wordt geleidelijk overal noordoostelijk en is zwak tot matig.

Maandag
Morgen overdag is er vrij veel hoge bewolking waar de zon, enigszins getemperd, doorheen schijnt. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond de 10 graden, in het noordelijk kustgebied enkele graden lager. ‘De oost- tot noordoostenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig’, aldus het KNMI.

 

Provincie: