dinsdag, 17. december 2013 - 23:22 Update: 03-07-2014 0:46

Zonderland en Vos sportman en -vrouw van het jaar

Foto van Epke Zonderland | NOS
Foto: NOS
Amsterdam

Epke Zonderland mag zich opnieuw Sportman van het Jaar noemen.

De turner voltooit in 2013 een unieke trilogie. Na de Europese titel op de rekstok in 2011 en de historische gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in 2012 wordt hij dit jaar wereldkampioen op zijn favoriete toestel tijdens de WK in Antwerpen. In combinatie met het winnen van meerdere nationale kampioenschappen en de wereldbeker is de verzameling titels op zijn favoriete onderdeel nu compleet.

Sportvrouw van het jaar Marianne Vos werd voor de derde maal gekozen tot Sportvrouw van het jaar. Ook dit jaar staat er (weer) geen maat op de wielrenster. In september soleert ze in Florence na 140 kilometer naar haar derde WK-titel op de weg. Een halfjaar eerder is de 25-jarige Brabantse al voor de zesde keer ongenaakbaar op het onderdeel veldrijden. In het Amerikaanse Louisville verovert ze dan opnieuw de wereldtitel cyclo-cross. En passant schrijft ze onder meer de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl op haar naam. 

Sportploeg van het jaar
Beachvolleyballers Alexander Brouwer (24) en Robert Meeuwsen (25) werden uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar. Het duo leverde afgelopen zomer in het Poolse Stare Jablonki een unieke prestatie door als eerste Nederlanders in de historie wereldkampioen beachvolleybal te worden. 

Het boomlange duo dat sinds 2011 samenwerkt is vooraf als dertiende ingeschaald, maar blijkt voor iedereen te sterk. Met hun ‘powerbeachvolleybal’ verslaan ze in de finale de voormalige Braziliaanse wereldkampioen Ricardo Alex Costa Santos en diens kompaan Alvaro Morais Filho. 

 

 

Categorie: