donderdag, 25. april 2013 - 23:00 Update: 03-07-2014 0:58

Zorgen in Utrecht om verdwenen prostituees

Zorgen in Utrecht om verdwenen prostituees
Zorgen in Utrecht om verdwenen prostituees
Utrecht

D66 is bezorgd over de verdwijning van een aantal prostituees aan het Zandpad in Utrecht. Gevreesd wordt dat zij in het illegale circuit terecht zijn gekomen.

Donderdag vroeg D66-raadslid Rachel Crowe de burgemeester daarom met steun van de voltallige gemeenteraad om opheldering. De vrouwen zijn verdwenen nadat vorige week op last van de politie 24 werkruimtes zijn gesloten. Dit gebeurde wegens aanwijzingen voor mensenhandel. Als gevolg hiervan verloren 48 prostituees hun werkplek. Zes van hen zijn nu onvindbaar voor hulpverleners. Crowe: 'Een daadkrachtige aanpak van mensenhandel is belangrijk, maar deze vrouwen mogen niet aan hun lot worden over gelaten. Zeker niet als zij slachtoffer van mensenhandel blijken te zijn'.

Crowe vroeg de burgemeester naar de begeleiding die aan de vrouwen gegeven is nadat zij op straat kwamen te staan. Ook vroeg ze hoe de burgemeester de verdwenen vrouwen terug probeert te vinden en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Crowe: 'Het mag niet zo zijn dat deze kwetsbare vrouwen door optreden van de politie in het illegale circuit worden gedreven. Zij verdienen juist goede begeleiding'. 

De burgemeester verzekerde dat alle betrokken vrouwen legaal in Nederland verblijven. Ook gaf hij aan dat er goede begeleiding en nazorg wordt verleend aan de vrouwen. Hij kon echter niet garanderen dat enkele van deze vrouwen in het illegale circuit zijn verdwenen. D66 blijft daarom nauwgezet in de gaten houden hoe wordt opgetreden tegen mensenhandel in Utrecht.
 

Provincie:
Tag(s):