donderdag, 20. juni 2013 - 12:46 Update: 03-07-2014 0:56

Zwaar onweer zorgt voor diverse woningbranden in Oost-Nederland

foto van onweer | fbf
Foto: fbf

De zware regenbuien die gepaard gingen met onweer, hebben donderdag vooral in het oostelijk deel van Nederland voor grote overlast gezorgd.

In het begin van de middag waren vooral de provincies Brabant, Gelderland en Overijsel getroffen door het noodweer. Straten stonden blank doordat er plaatselijk tussen de 50 en 75 mm regen was gevallen. In de regio Twente vielen enkele woningen ten prooi aan de vlammen doordat de  bliksem insloeg.

Noord-Nederland
Rond 16.30 uur bereikte het zware weer het oosten van Noord-Nederland. Hier zorgde de bliksem voor een uitslaande brand in een vrijstaande woning in Harkstede. Volgens een woordvoerder zou hierbij niemand gewond zijn geraakt.  In zuid-oost Drenthe moet men rekening houden met veel water op de rijbaan. De politie verzoekt weggebruikers hun snelheid hierop aan te passen. 

Buien blijven, onweer neemt af
Ook vannacht hebben we te maken met buien, waarbij de onweerskans geleidelijk afneemt. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en komen er verspreid over het land enkele buien tot ontwikkeling, daarbij is er een kleine kans op onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16 graden in het noordwesten tot plaatselijk nog 21 graden in het zuidoosten van het land. De zuidwestenwind is meest matig, aan de kust vrij krachtig en in de middag aan de noord(west)kust krachtig of hard. (Bron: KNMI)

 

Provincie:
Tag(s):