woensdag, 3. juli 2013 - 8:51 Update: 03-07-2014 0:55

Zwaardere aardbeving van 3.0 treft noorden Groningen

Foto van output aardbeving | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

Het noorden van de provincie Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door een aardschok, zo melden verschillende media woensdag.

Volgens het KNMI had de beving een kracht van 3.0 op de schaal van Richter en hiermee valt ze volgens het KNMI onder de zwaardere aardbevingen in Groningen.

De schok kwam even na 01.00 uur. Uit  reacties die bij de regionale omroep RTV Noord en op Twitter zijn binnengekomen blijkt dat de beving op veel plaatsen in de provincie is gevoeld. De meldingen kwamen onder meer uit Wittewierum, Delfzijl, Appingedam, Hoogezand en Schildwolde, en ook uit de stad Groningen.

Het episch centrum lag bij Garrelsweer in de gemeente Loppersum. De provincie is in de afgelopen tijd al vaker getroffen door aardbevingen. Voorheen werd aangenomen dat de trillingen niet sterker zouden worden dan 3,9 op de schaal van Richter. Maar in de toekomst kan de kracht van een beving bij het Groningen-veld weleens uitkomen op 4 tot 5. Er wordt momenteel onderzoek  gedaan naar de gevolgen van de aardbevingen.

Provincie:
Tag(s):